Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Варварівська громада» (код ЄДРПОУ: 04338894) був реорганізований і увійшов до складу Юр’ївської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Варварівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Юр’ївської громади

«Купальська ніч - чарівниця»

Дата: 11.07.2017 16:10
Кількість переглядів: 782

 6 липня на березі Варварівського ставка відбулося театралізоване свято   під назвою «Купальська ніч - чарівниця». Ведучі заходу , Мавка та Парубок,  розповіли всім присутнім, що з глибини віків прийшло до нас Купало – свято літнього сонцестояння, свято тепла, буяючої зелені , краси та молодості. За язичницьким повір’ям, це – ніч шлюбу бога літнього сонця Купала з богинею води Мареною. Від того, як вшановували це свято, залежав майбутній урожай, тому під час свята слід було «пошлюбувати» Купала з Мареною. То ж і в нас на святі  дівчата наряджали Марену, зробили її з гілки, яку прикрасили вінками, стрічками, квітами. Вбрану Марену вкопали на місці, де мало проходити все дійство. Хлопці теж не відставали від них, зібрали всі старі речі у селі і зробили справжнє Купало, яке розмістили біля майбутнього  багаття .

Розповідь ведучих заходу про історію виникнення цього дня чередувалася з  майстерно виконаними  купальськими піснями у  виконанні Невар Ольги, Чепурної Лізавети, дует Бойко Олі та Якимчук Вероніки, дуже захоплюючими та вражаючими були танці учнів  6 , 8-9  класів Варварівської школи та дитячий  флешмоб. Перед початком  та на протязі всього свята запалу та бадьорості додавав  народний вокальний  колектив «Смерека».  

Справжні дива творчої  фантазії проявили діти, виготовляючи віночки на конкурс з 12 трав , які є символом овіяного легендами свята Івана Купала. За традицією ці віночки пустили на воду.

Гостями свята були : Водяний зі свитою Русалок, Кікімора, пані Гадюківна, які розповіли  неймовірні історії та легенди, пов`язані зі святом Івана Купала, провели веселі ігри, конкурси та лотерею. Діти з  великим задоволенням  прийняли участь в акції по  аква -  гриму, яку продемонструвала Заброда Анастасія.

Всі жителі села мали можливість не просто бути спостерігачами, а стати учасниками обрядового дійства.

А закінчилося свято святковою дискотекою, яку провів Зражевський Дмитро.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису



« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано