Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Варварівська громада» (код ЄДРПОУ: 04338894) був реорганізований і увійшов до складу Юр’ївської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варварівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Юр’ївської громади

Профорієнтаційні заходи для ознайомлення зі світом професій

Дата: 15.11.2019 14:13
Кількість переглядів: 301

Профорієнтаційні заходи для ознайомлення зі світом професій

 

Вибір професії для молодої людини – один з відповідальних кроків  в самостійному житті, але переважна більшість майбутніх випускників мають недостатнє  уявлення про те, наскільки їх професійна реалізація в суспільстві залежить від правильного вибору професії. Тому на допомогу приходять вчителі, батьки та, безумовно, фахівці служби зайнятості. Центр зайнятості в змозі допомогти молоді не помилитися в цьому виборі, прийняти більш виважені рішення, максимально точно ув'язати особисті інтереси, здібності, професійно необхідні якості з вимогами певних професій та потребами ринку праці.

В рамках співпраці між  відділом надання соціальних послуг в Юр’ївському районі Павлоградського МРЦЗ  з закладами освіти Варварівської ОТГ передбачено проведення ряду спільних заходів для вирішення питань вибору майбутньої професії школярами. Так,  в Варварівський опорній загальноосвітній школі фахівцями ПМРЦЗ спільно з  представниками підприємства ВСП ШУ ім. «Героїв Космосу» ПРАТ ДТЕК «Павлоградвугілля» проведено профорієнтаційний захід, спрямований на ознайомлення з професіями гірничодобувної промисловості.

В ході  заходу старшокласники з цікавістю знайомилися зі світом шахтарських професій, слухали розповідь представників  ПРАТ ДТЕК «Павлоградвугілля» про своє підприємство, про те, як правильно зробити свій вибір, що таке самореалізація та професійна кар’єра. Школярі переглянули презентаційний відеоролик ДТЕК «Павлоградвугілля» та анімаційні профорієнтаційні відеоролики ДСЗ.

Фахівець з профорієнтації розповіла присутнім про Державну службу зайнятості як сучасну сервісну установу, яка використовує новітні інформаційні технології обслуговування, а також про послуги, якими можуть скористатися  школярі, зокрема тестування за допомогою веб - платформи «Моя професія: консультаційна мережа». Учні разом з фахівцями центру зайнятості визначили три критерії правильного вибору професії, а саме: перший – професія повинна відповідати інтересам та нахилам людини (критерій «хочу»), другий – професія повинна відповідати здібностям та можливостям людини (критерій «можу») і третій – це вимоги ринку праці (критерій «треба»). Всі  бажаючі учні мали змогу пройти експрес-діагностування та отримати кваліфіковану консультацію щодо вибору професійної діяльності, враховуючи власні уподобання та інтереси.

Фахівці ДТЕК «Павлоградвугілля» провели цікаву вікторину профорієнтаційного спрямування, а за її результатами школярі отримали призи. Всі присутні отримали масу позитивних емоцій, а кожен учень одержав також подарунок від представників ВСП ШУ ім. «Героїв Космосу» ПРАТ ДТЕК «Павлоградвугілля».       

Присутні на заході вчителі визначили, що такі профорієнтаційні заходи дозволять надати молоді всебічну, своєчасну та кваліфіковану допомогу для прийняття виважених рішень, які стосуються вибору майбутньої професії, планування власної кар'єри та працевлаштування.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано