Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Варварівська громада» (код ЄДРПОУ: 04338894) був реорганізований і увійшов до складу Юр’ївської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Варварівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Юр’ївської громади

Ти – вічний біль, Афганістан

Дата: 20.02.2017 15:43
Кількість переглядів: 2641

«Ти – вічний біль, Афганістан,

Ти – наш неспокій.

І не злічить глибоких ран

В борні жорстокій.

І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –

Не всі вернулися сини із тих ночей…»

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-а річниця виведення військ з Афганістану. Відголос афганської війни такий далекий і такий болючий, такий жорстокий і такий близький.

Війна - це не тільки бої, героїзм і подвиг. Це важкі людські страждання, нелюдські випробування, це смерть багатьох людей. Війна – це горе не однієї людини, а всього народу. Афганська війна – ще одна сумна сторінка нашої історії. Вона як усі попередні, несла смерть, каліцтво, одягнула в жалобу тисячі материнських сердець. У війни безжальні очі, свій рахунок, своя безжальна арифметика. Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами і медалями, але найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя.

10 лютого 2017 року у Варварівському сільському будинку культури пройшов патріотичний захід, на якому були присутні: секретар Варварівської сільської ради Нездойминога О. М., голова ради ветеранів Труфан О. Д., ветерани Афганської війни - Бугай Леонід Іванович, Бельмас Олександр Володимирович, Торосян Анушаван Серьожович, Моргун Валерій Іванович, Чепляков Олександр Борисович, Драбинко Олександр Григорович, Поліщук Володимир Васильович.

На заході скорботною хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах. Учні 6 та 11 класів виконали композицію «Молитва». Дуже цікавими були інсценізація вірша "Лист матері" у виконанні Дейнеки А. та сценка «Молодий солдат пише листа». Прозвучали вірші про Афганістан та афганську війну у виконанні Шеремет Катерини та Нездойминоги Олени. Також звучали пісні у виконанні Чепурної Єлизавети, Якимчук Вероніки, народного вокального ансамблю «Смерека». На завершення заходу Отець Андрій прочитав молебень за убієнних під час цієї війни, побажав здоров’я воїнам – афганцям та всім присутнім на заході. В залі, де проходив захід, було презентовано книжкову виставку «Пам’ятаймо Афган».

Фото без описуФото без опису


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано